S vill göra gjort ogjort

Sveriges myndighets struktur är huvudsakligen ett resultat av årtionde med S styre. Nu tror de att de kan ducka sitt tidigare resursslöseri genom att anklaga alliansen för att inte montera ner systemet tillräcklig snabbt.

Snyggt det finns ju andra områden där Alliansen har mycket kvar att göra. Sossarna kan ju anklaga dem för att inte agera tillräckligt fort vad det gäller nya 3:12 regler, avskaffad revisionsplikt och förändrad arbetsrätt. Det är så dumt så att man häpnar.

Men om man nu köper den berättigade kritiken att det inte går tillräckligt fort att göra sig av med onödiga och konstiga myndigheter så kan man ju undra om sossarna har en större trovärdighet.

Vill man driva ett lönsamt, effektivt företag väljer man att lokalisera det nära den kompetens man behöver. Det innebär att man måste sluta se myndighetsplaceringar som en arbetsmarknadsåtgärd.

Dessutom är det ett stort missförstånd att det är gratis att använda öppen källkod. Använder du öppen källkod för att tjäna pengar (i ditt företag) eller för den delen i en myndighet är det god kutym att bidra till att programvaran utvecklas. Antingen genom donationer eller en egen utvecklingsavdelning som skapar värde för andra.

Än så länge har jag inte sett ett ända trovärdigt eget initiativ från ”röran”. Sensmoralen i det hela är den att det är vanskligt att bygga sitt eget lyckande på någon annans misslyckande.

”Vi sparar miljardbelopp med ny myndighetsstruktur” – DN.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *