Bluffjournalism

Det hade varit en hälsomässsa i Tomelilla och Allehanda skickar dit en skjutjärnreporter för att dokumentera det hela. Rubriken blir det som står nedan ”andligt och jordnära blandades”. Hur kan man rapportera om andlig kirurgi och färghoroskop  utan att inta en ifrågasättande hållning. Rubriken borde varit bluff och båg lockade lättlurade stackare. Därefter kunde man gjort en förteckning över alla alternativa kurer som finns, och där man vetenskapligt visat att de inte fungerar.

Skäms YA många tror fortfarande att det som står i tidningen är sant. Att man genom att publicera sådant här legitimerar man lurendrejeri. Jag har förstått att korrekturläsningen har fått styrka på foten, men har man nu tagit bort alla förnuftiga redaktörer också.

Andligt och jordnära blandades på mässa – Ystads Allehanda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *