Behövs alla?

Det finns många som står utanför arbetsmarknaden, eller som kommer att ställas utanför i takt med att tempot skruvas upp och kraven höjs.  Många har pekat på det faktum. Att färre och färre ska försörja fler och fler.

För min egen del så ser jag bara att arbetsbördan kommer att bli tyngre och tyngre. Det känns orättvist. Vi som har prestationsförmåga kan se fram emot ett tungt oavbrutet arbetsliv, är det rimligt att vi ställer så många utanför?

Hushållsnära tjänster är ett steg på vägen för att fördela arbetsbördan rättvisare. Finns det fler sätt? Gärna sådana som inte bygger på skattesubventioner och avdrag.

Miljöpartiet har spännande lösningar i medborgarlön och förkortad arbetstid för alla. Vi mäter ju livskvalité i relation till andra. Därför är en utjämning viktig. Oftast är vänsterns fokuserad på materiell jämställdhet. Jag skulle vilja se en jämställdhet vad det gäller arbetsbörda, vilket påverkar livskvalitén mer än vad man tror. Det är bara att tänka på hur man mår innan semestern och efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *