Bloggare är ett digitalt eko

Jag har funderat och reflekterat över det här med politiskt bloggande. Det finns de som säger att bloggosfären sätter den politiska agendan. Jag vill hävda att Bloggosfären bara ett ett stort digitalt eko med ganska rejäl distorsion.

Genom att studera de bloggar som är anslutna till politometern försökte jag att hitta ett mönster och se hur man bloggar. Det som var utmärkande för de allra flesta inlägg, inklusive mina egna är att de tar upp en nyhet och förstärker eller snarare återger den, men då filtreras nyheten genom ett ideologiskt filter. Det dessutom finns en stor diskretion när man väljer ut vilka nyheter man väljer ut och vilka medier man följer. Följer man bloggosfären får man en mycket förvriden bild av vad som händer och varför.

På helgerna blir det lite mer innovativt och fritänkande, men även då är det ganska få inlägg där man för fram tankar och idéer som inte redan är med i debatten, än mer sällan ser man genuint nyskapande. För mig är bloggande en möjlighet till personligt uttryck och en möjlighet att utveckla mina tankar och idéer.

Jag kanske kan påverkar någon då och då. Skulle jag velat påverka andra skulle jag nog hellre ställt mig och mött dem på gatan och diskuterat. Att tro att bloggare på något sätt kommer att påverka utgången i valet tror jag är fel. Däremot kan bloggandet bidra till att man har bättre argument när man står på gatan och möter väljare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *