Gratis spann och spade

Igår var första dagen på min pappaledighet. Jag och dottern gick en långtur. Efter att vi tagit en snikfika på på jobb gick vi till lekplatsen i åfåran. Där stötte vi på en mamma som var nyinflyttad. Hennes dotter var lite besviken för mamman hade glömt ta med spann och spade. Vi småpratade lite och då berättade hon att de var nyinflyttade. Där de kom ifrån (Malmö) behövde men inte ta med spann och spade till lekplatsen eftersom det oftast låg lite bortglömda leksaker kvar.

Tänk så enkelt det hade varit om kommunen eller någon annan sponsrade med gratis spann och spade till lekplatserna. Distributionen hade man löste lite enkelt genom att de som städar gatorna hade lite spannar med sig så att de kunde fylla på på morgonen.

Det hade varit en försumbar kostnad för kommunen men varit en positiv signal till alla barnfamiljer. Som det är nu är vi ju på väg att bli en kommun för de mogna och övermogna (humor, förtydl. för den som saknad det). Jazzfestivaleer, Operafestivaler. I skenet av dessa projekt borde man inte behöva gräva så djupt i den kommunala plånboken för att få råd till några spannar och ett gäng spadar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *