BP (Bara Pengar)

Enligt en artikel i New Times så har BP tagit genvägar och onödiga risker, vilket ledde fram till den värsta oljekatastrofen i historien. Allt för att hålla någon sketen deadline och spara in några spänn.

The leaders of the House Committee on Energy and Commerce cited five areas in which the company had made decisions that “increased the danger of a catastrophic well,” including the choice for the design of the well, preparations for and tests of the cement job and assurances that the well was properly sealed on the top.

Någon borde få sota för det här. BP har redan gått med på att sätta av 20 miljarder dollar i en fond. Frågan är ju hur långt det räcker. Men att det betalar för att de betalar för att få uppstädat efter sig är ju självklart. Vem ska gå direkt till fängelse utan att passera gå är fortfarande en öppen fråga.

Det är tur i oturen att katastrofen drabbar USA. Nu finns det i alla fall en hygglig chans att de kommer att ställas inför rätta. Hade det hänt i ett mindre viktigt land hade de säkert kommit undan med en ursäkt.

Documents Detail Risky Decisions Before BP Well Blowout – NYTimes.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *