Bristen på ungdomar och invandrare i politiken är inte problemet

Under ganska lång tid har jag gått och spånat kring att det sägs saknas invandrare, ungdomar, äldre m.m. inom politiken. En aspekt är att det inte rakt av kan översättas till bristande representativitet, vilket jag bloggat om tidigare.

En annan sak är att man döljer det verkliga problemet. Det saknas rent generellt en tillströmning av nya människor till politiken. Det finns inte tillräckligt många som kommer in i politiken. Genom att peka ut ”brist” grupper döljer vi det faktum att endast en bråkdel av befolkning är med i ett parti. Därmed är det inte ett representativt urval som är med och deltar i utnämningen av politiska kandidater.

Bristen på invandrare och ungdomar är ETT problem. Det stora problemet är att alldeles för få deltar i den demokratiska processen mellan valen.

1 reaktion till “Bristen på ungdomar och invandrare i politiken är inte problemet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *