Fria vuxenskolan

Nu vill Alliansen gå vidare med det framgångsrika konceptet med friskolor. Nu ska även vuxenutbildningar kunna drivas som friskolor om Alliansen får som de vill.

Nu har jag inte läst in mig så mycket på förslaget, men när det gäller vuxenutbildning så kan det bli spännande med friskolor. Det finns redan en marknad med en mängd aktörer som bland annat arbetsförmedlingen beställer utbildningar av. Dessa borde kunna utveckla sin verksamhet så att den täcker in de ämnen som man normalt sett läser på komvux.

Jag tror att det är en bra reform. Inte minst eftersom man troligen kommer att få utbildare som kommer att locka med en bättre anknytning till arbetsmarknaden,samt har kunskap om vilken kunskap och kompetens arbetsgivare är på jakt efter.

Det kan bli en klockren träff för att få en ännu bättre arbetslinje i vuxenutbildningarna.

Alliansen vill se vuxenfriskolor | Dagens Samhälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *