Kom i Luckan

För några veckor sedan var jag inbjuden till en specialtur med Lilla tåget. Tillsammans med Citygruppen skulle vi åka den guidade turen genom sandskogen, eftersom jag är pappaledig fick dottern hänga på.

Turen går genom sandskogen och en förinspelad guide berättar om det man passerar på engelska och svenska. Vi passade dessutom på att stanna till för en fika på Kom i Luckan. Fantastiskt ställe. Vi var lite intresserade av att höra deras version om turerna kring svartbygget. Dessutom var det intressant att höra hur de hade tänkt när de startade sin verksamhet i en gammal kiosk.

Delägaren som heter Joakim måste vara en av Ystads få serieentreprenörer. Han har bland annat startat Maltes Mackor och  blomsteraffären kultiverat. Det är sådana människor som kan utveckla staden, de ser saker från ett lite annat perspektiv. Det gäller att se till så att det tycker att det är värt det. Kom i luckan är en suverän idé som ligger helt rätt i tiden. Konceptet bygger på att man grillar sitt eget kött. Dessutom förädlar och utvecklar de sin verksamhet på ett mycket fint sätt. Nu kan vi bara hoppas på en sommar fyllt med grillvänligt väder och mindre problem med myndigheterna framöver.

Jag blev imponerad av de trevliga lokförarna från PRO. Det var härligt att träffa några som verkligen gillar det de gör. Deras belöning är barnens glädje. Det fyller hjärtat mer än plånboken. Härligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *