Simrishamn – Bonadea

Jag var i Simrishamn härom dan och hälsade på en kompis. Jag och dottern tog Pågatåget dit. Vi fikade, lekte på lekplatsen och fikade igen. Lite kuriosa är att det inte finns några babygungor i Simrishamn. Har man en baby som ska gunga hänvisas man till Kivik.

Men jag ska inte gnälla Simrishamn är en trevlig liten stad. Förra fredagen åt jag en mycket god lunch på Maritim nere vid hamnen. Fläskhare.

Den första fikan tog vi hemma hos Fredric. Den andra på ett mycket mysigt fick som hette Bonadea. Det låg mycket mysigt med en liten trädgård som vette mot baksidan på den fantastiskt vackra gamla stenkyrkan. Man tänkte faktiskt putsa in den, men en lokal konstnär skänkte två skulpturer i utbyte mot att man lät bli.

Förutom den trevliga miljön var priset dessutom humant, stämning kanon och fikan helt suverän. Jag kan varmt rekommendera alla att ta tåget eller annat färdmedel till Simrishamn i sommar. Så mysigt att man tror man är utomlands.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *