Hägglunds lucka

Kristdemokraterna har svårt att hitta en position i Alliansen. Valet ser ju ut att bli ideologiskt och det gäller att hitta en position. Kd är ju inget mitten parti, de är inte heller liberala vilket man ibland kan tro.

–Min önskan är att Kristdemokraterna ska vara en slags politikens gränspoliser som ifrågasätter nya regleringar och nya påfund för att styra människors liv.

De vill ha frihet från staten eftersom deras kärnväljare vill kunna utöva sin religion i fred. De vill inte ha en verklig frihet för varje individ, utan en frihet för samfund och pastorer att styra sina flockar.

Det kanske är lite hårt, men i grunden handlar deras frihetslängtan om att skapa utrymme för andra att styra individen.

Deras företrädare verkar ha lite problem att hantera krist i kristdemokrat. De försöker tona ner det religiösa. Hur kan man ta det religiösa ur krist-?.  Det låter sig inte göras.

Men målen helgar medlem. Ett friare samhälle är ett friare samhälle. En mindre stat är en förutsättning för ett liberalare samhälle. Dessutom tror jag att det finns en lucka till höger om moderaterna. Där konservativa kan känna sig hemma i kristna identiteten.

Att Alliansen sitter kvar är just nu överordnat Gud vare sig han finns eller ej.

Friare KD ska locka M:s väljare | Inrikes | SvD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *