Hemmablind

Det är lätt att bli hemmablind. Det gäller mycket. Inte minst klimatpåverkan. Sverige är ett pyttelitet land. Vi har gjort mycket för att komma tillrätta med vår klimatpåverkan och vi har en ganska låg tillväxttakt.

Det ska ställas mot exempelvis Kina.

Yet the world’s hopes of putting carbon emissions on a manageable path depend upon on how developing Asia urbanises in the coming decades. The scale is staggering. According to the Asian Development Bank, 44m people join city populations each year. Every day sees the construction of 20,000 new dwellings and 250km (160 miles) of new roads.

Det går inte ens att greppa hur mycket de ÖKAR sina utsläpp för varje dygn. Det kanske inte spelar någon roll om vi sopsorterar eller samåker.Det känns dessutom näst intill hopplöst att påverka ett land som Kina.

Jag tror att regeringen är på rätt spår när de pratar om export av grön kunskap och vikten av att hjälpa andra länder att vidta klimat- och miljöbesparande åtgärder.

Banyan: Asia’s alarming cities | The Economist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *