Förändringen som inte blev

Jag läste en ledare i YA häromdagen. Den var så bra så att den fastnade. Lika bra att lägga in den så att fler kan ta del av den.

Det handlar om Socialdemokraterna och vad de egentligen har gjort sedan förra valet.

Arbetsgrupperna med uppdrag att omforma politiken drog igång, men levererade magert resultat. Slutsatserna påverkades av att den samlade oppositionen utskåpade allianspartierna i opinionen. Från valresultatet på 35 procent 2006 ökade man på två år till att bli ett 45-procentsparti. Viljan till förändring blev minimal. Partiarbetarna trodde sig uppenbart kunna vinna valet genom att återanvända samma gamla politik, trodde att väljarna hade ändrat sig ifråga om arbetslinjen. Så icke.

De satsade allt på att alliansen skulle misslyckas. Allt för sent vaknar de upp och nu har de inte en suck att komma med en verkligen ”ny” politik. Man återanvänder samma gamla filurer och samma gamla argument och samma gamla politik.

Ingen katastrof – Opinion – Ystads Allehanda – Nyheter dygnet runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *