Utanför Zonen

För många år sedan var jag på en säljkurs och kom i kontakt med trygghetszonen för första gången. Det är egentligen en ganska enkel teori. Om vi inte utsätter oss för sådant som ligger utanför vår trygghetszon kommer den hela tiden att krympa  och bli mindre tills vi en dag är så begränsade av vår trygghetszon att den begränsar oss och våra möjligheter att förverkliga oss.

Det ligger mycket i det. Jag tror stenhårt på det här. Man måste utmana sin trygghetszon och ta för sig. Sitter man och ugglar i det som är tryggt kommer man inte framåt.

Jag försöker att utmana mig själv vad det gäller att stå inför folksamlingar och hålla tal och presentationer. Det är något de allra flesta är oerhört rädda för. Kan man bli bra på det får man ett försprång.

Nu har jag möjlighet att köra en debatt inför 200 personer i en Aula. Visserligen 14-15 åringar, men det gör det faktiskt svårare. 200 redovisningskonsulter hade varit enklare. Det ska jag dessutom troligen köra det också nu i september.

Men jag tycker det är roligt. Det är en kick att stå längst fram och köra. Det är som knark. Men det är samtidigt påfrestande, nervositet, förberedelser, oro, anförande, budskap, innehåll. Det är oerhört mycket som ska klicka. Men när det blir bra så varar ruset ganska länge.

Det är bara att kavla upp ärmarna och gå ut ur zonen och köra så att det ryker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *