Snälla tankar

Religiösa som regelbundet går i kyrkan skiljer sig mer sällan än snittet. De upplever sig också vara lyckligare i sina äktenskap.

Ganska intressant. Hur kommer det sig. Är de helt enkelt mer konservativa, har lägra krav på sina relationer eller är det något annat som ligger bakom.

Frank Fincham at Florida State University and his colleagues knew from looking at past studies that couples who attend religious services are more likely to be satisfied with their marriages and less likely to be unfaithful than those who do not, but they did not understand why. Speculating that the act of praying might itself cause romantic relationships to become more resilient, the team set up an experiment to explore prayer and fidelity.

Det  visar sig att det finns en positiv korrelation mellan att regelbundet be för sin partner och lyckliga relationer. Nu tror i och för sig inte jag att det är Gud som fixar biffen. Men det är tankeväckande hur en ritual där man tänker snälla tankar om sin partner stärker relationer.

Nu kanske min grej inte är att be men jag ska försöka hitta en liknande ritual.

Psychology: Faith and faithfulness | The Economist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *