Plogbilens paradox

Idag skulle jag till Malmö för att köra två kundmöten med en av våra skattekonsulter. Givetvis trotsar jag den klass 3 varning som är utfärdad. Jag har lite grann tappat respekten för vägverkets varningar. Ok jag skulle inte gett mig ut på mindre vägar men E65. Kom igen – var lite nyanserade.

Jag jobbade i Simrishamn tidigare och noterade snabbt att varningarna oftast var klart överdriva. Däremot missade de ofta att varna när det skulle behövts. Om de nu inte vill att folk ska ge sig ut är det ju bara att sluta ploga. Men att först varna och avråda och sedan kasta in varje plogbil som finns tillgänglig känns ologiskt.

Hur gick det då? Inga problem bara man tog det lugnt och höll avstånden. Men jag skulle nog inte varit lika tuff någon timme senare eller i natt. Sunt förnuft, försiktighet och respekt för väglaget är nödvändigt.

Vägverkets varningar tar jag dock med en nypa salt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *