Sosseträsket

Stig-Björn Ljunggren bloggar om en relativt ovetenskaplig, men i mina ögon trovärdig undersökning han gjort. Trovärdig – eftersom den stämmer mycket bra med den bild jag har av Sossarnas gräsrötter.

Resultatet är att jag efter genomläsning faktiskt grät en smula, kanske påverkad av att Stilla Natt spelades på radion, men framförallt för att det var så vackert. Alla ville väl. Fördelningsspaden skottade ut slantar över hela mänskligheten.
Men inte en antydan om tillväxt eller att välfärden har en materiell bas.

Personligen gråter jag inte utan ser framåt mot framtiden med tillförsikt. En framtid med SAP i svåra existentiella problem minst över valet 2014. Ett parti är ju sina gräsrötter, inte ett linjetal av en avgående partiledare.

Noterar att han använder Ystad sossarnas Roger Jönsson texter som illustration över en så kallad Fördelningssosse.

Fördelningssosar – tillväxtsossar 9-1 « Stig-Björn Ljunggren.

2 reaktioner till “Sosseträsket”

 1. Tack för berömmet! Fint ord. Har du som Folkpartist läst om de personer som drabbas av utförsäkringarna?

  Tycker synd om socialliberalerna i dag.

 2. Hej Roger

  Tack för din kommentar

  Jodå både läst om och stött på människor som hamnat utanför systemet. Tragiskt och ofta oerhört svårt för de som kommer i kläm. Men samtidigt har jag också träffat personer som har fått möjlighet att komma tillbaka, eftersom systemet numera inte längre stämplar dem som förbrukade och placerar dem i förtidspensioneringens limbo. Jag vet att det arbetas hårt för att finjustera systemet och tror att det kommer att vara färre och färre som drabbas av fullständigt orimliga beslut.

  Med det är inte det som varken jag eller Stig-Björn Ljunggren noterar, det är bristen på visioner eller idéer för att skapa det välstånd som ni är så duktiga på att fördela ut. Det är här det blir spännande att se på när Mona Sahlins linjetal frontalkrockar med den retorik ni för i exempelvis er tidning Aurora, samt att just den retorik som du för där du lyfter fram små marginal grupper eller rentav individer.

  Men det är också intressant är att ni är så starka i Ystad. Där ni försöker håller vad jag uppfattar som en tydlig vänsterprofil. Det talar ju för att en vänstersväng eller om man så vill återgång till kärnvärdena inte behöver vara fel. Med då verkar det som om Alliansen behöver några år till på sig att skapa det välstånd ni vill fördela.

  GOD JUL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *