Bevare mig väl

Nu fortsätter följetongen med huset på Karl den XII:s gatan i Ystad. Ystad Bostäder kommer att byta ordförande, och den som ska tillträda ger uttryck för att han avser att arbeta för att huset ska renoveras för dyra pengar. Han tycker nämligen att det är synd att riva huset. Det kanske det är – men som ordförande i ett kommunalt bolag ska man förvalta skattekollektivets fastighetsbestånd på ett förnuftigt och ekonomiskt ansvarsfullt sätt.

Länsstyrelsen har ju till och med underkänt det beslut där myndighetsnämnden beslutade att huset inte fick rivas. Än en gång slår myndigheterna Ystad Kommun på fingrarna när de försöker lägga sig i och styra över enskilda och företag på ett sätt som för tankarna till forna DDR.

Men det är inte bara i Ystad man vill renovera för dyra pengar och skicka notan till Skattekollektivet. Även i Svalöv finns ett sådant exempel. Tobbe i Teckomatorp slår huvudet på spiken.

Det är lätt att vara nostalgisk om man inte behöver betala notan.

För det är det som är saken. Vem ska betala. Jag tror inte att de hyresgäster som nu bor i ett nedslitet hus till låga hyror är intresserade av chockhöjda hyror. Nej – riv huset och bygg nytt. Gärna med en trevlig utformning som bidrar till stadens karaktär.

Bevare mig väl för bevarandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *