Extraliv

En av våra bärbara datorer har fått en batteritid som knappt tillåter en att titta bort från skärmen. Jag kontaktade en sakkunnig (min bror som jobbar på Onoff). Tydligen kunde inte räkna med att ett batteri varade mer än ett till två år.

Jag googlade lite och lyckades lokalisera ett batteri som kommer att skickas från Shang-Hai för strax under 80 dollar.

Nästan halva priset mot de svenska nätbutikerna. Till på köpet fick jag också lite tips på hur man får batteriet att hålla längre.

Tips 1 – Använd batteriet mindre

Tips 2 – Ladda inte upp batterierna förrän de börjar ta slut

Tips 3 – Låt inte batterierna ta helt slut

Tips 4 – Värme är en batteridödare. Både vid användning, men framförallt om man låter datorn stå med laddaren i om det inte behövs

Tips 5 – Om man kör datorn stationärt med sladd så kan man ta bort batteriet.

Bra tips och ett utmärkt exempel på att vi lever globalt.

Laptop Battery Tips,Notebook Battery Knowledge,Prolong Laptop Battery Life | Love-battery.com.

2 reaktioner till “Extraliv”

  1. Jag antar att du fått batteritipsen från tillverkaren/leverantören. För nickel/kadmiumbatterier håller allra längst om man ungefär en gång i veckan låter dem laddar ut fullständigt för att sedan ladda upp dem fullständigt. Vad som dödar laptopbatterierna är om man växlar mellan att köra på nätström och batteriström omväxlande och sålunda laddar ofullständigt. I alla fall är det så som vår it-avdelning vill att vi behandlar våra laptoppar och efter att ha haft allvarliga problem med dåliga batteritider tidigare har jag numera en laptop (Mac) med bra batteritid

  2. Tack för kommentaren
    Att köra ett antal cykler för att stretcha minnet finns med som tips när det gäller nya batterier. På sidan som tillhör butiken som är specialiserad på batterier gör de skillnad på att köra ner det på en mycket låg nivå och att tömma det helt. Så det verkar vara rimligt just det att man inte ska småladda hela tiden utan utnyttja batteriet fullt ut då och då så att det inte tappar minnet så att säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *