Highway in the sky

Idag har jag varit i huvudstaden och kört en viktig presentation. Mottagandet var över förväntan och mitt projekt rullar vidare. Jag har alltid varit en ivrigt förespråkare mot att flyga inrikes. Men idag bröt jag mot alla mina principer. Det innebar att jag kunde gå upp i vanlig tid och komma hem i normaltid.

Visst är det enkelt att förringa den extra tid det tar att åka tåg, och i många fall kan det vara av stor praktisk betydelse. Till exempel är det möjligt att lämna på dagis åka till Sthlm, köra ett eller två möte och hinna tillbaka till dagis för att hämta i tid. När jag åkt tåg till Sthlm går jag upp mitt i natten och är hemma vid 23 tiden.

Nu förespråkar jag givetvis inte att man ska flyga utan att man så fort det är möjligt ska bygga en höghastighetsbana som får ner tiden det tar att åka tåg. Ett tåg som gick 300 km/h skulle klara resan på ca 2,5 timme. Det är fortfarande mer än dubbelt så långt tid som det tar att flyga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *