Årets Friluftskommun – Nej i Ystad

Naturvårdsverket har sammanställt en rapport som heter Årets Friluftskommun 2011. I den hamnar både Ystad och Simrishamn i Strykklass med 7 respektive 5 poäng av 32 möjliga. Vi pratar om kommuner som har några av de bästa förutsättningarna i landet om man ser till antalet intressanta naturområden. I området finns många också många rikskända naturområden.

Tomelilla får helt acceptabla betyget 20,5. Mediankommunen har 16 poäng.

Hur kommer det sig att två kommuner som under många år har sagt att de satser stenhårt på att locka turister helt har misslyckats med fånga upp en viktig aspekt mångas besök till regionen. Man vill ha mat, kultur och natur.

Det är dags att börja jobba med natur. Det ska inte till så mycket pengar, det är relativt enkla åtgärder och egentligen borde det här gå att fixa till enkelt och snabbt. Men ibland känns det som om det finns så många som är intresserade av det enkla och billiga i vår kommun.

ladda hem rapporten här.

Friluftsliv en möjlighet att förlänga säsongen – Tyck till! – Ystads Allehanda – Nyheter dygnet runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *