Årskrönika

Bloggen har varit vilande ett tag. Men här kommer en liten årskrönika för det gångna året. Blev nämligen lite inspirerad när jag såg kungafamiljen på TV i går. Jag firar att jag har passerat mitt 40:e levnadsår utan några större åthävor. Inga större förändringar eller tvära kast. Det var egentligen min enda ambition. Att vara lite extra försiktig och eftertänksam. På bilden ser ni en hägring om man ska tro lokaltidningen – den symboliserar det faktum att allting inte är vad det ser ut att vara och att dina ögon kan lura dig.

SDIM3562

Jag har jobbat på och slitit vidare med både det vanliga jobbet med mina kunder och i lite spännande projekt. Men min vana trogen är det inget jag går in närmare på. Har lärt känna ännu fler härliga kollegor under året. Det har berikat mig. Har stött på nya utmaningar. Det har gett mig nya insikter. Har reflekterat kring framtiden. Det har gett mig nya mål.

Dottern växer på sig. Svårt att säga något om inte är klyschigt kring det. Jag noterar att hon verkar följa kurvan. Det senaste glädjeämnena är att frisimmet äntligen trillade på plats och att vi gillar att spela Disney Infinity tillsammans. Hon är en hejare på att svinga Tors hammare.

I samband med födelsedagen lyckades jag få till ett Triathlon pass olympisk distans. Kändes bra – ett kvitto på att det finns mer kvar att ge och att kroppen är frisk. I Löpningen har jag inte kommit ner i samma tider som 2013, men det skyller jag på att jag har lagt stort fokus på simningen som numera sitter ganska bra. Tror att jag gillar Triathlon. Man kan vara halvbra på tre saker och ändå lyckas ganska bra. Passar bra för en generalist som mig.

Den viktigast boken jag läst under året var Thinking Fast and Slow. Extra glad för att jag funnit tillbaka till The Economist. Småbarnsåren var ett intellektuellt vakum som nu börjar fyllas med nya kunskaper och tankar.

Men året har präglats av eftertänksamhet – att reflektera över var man är, vart man vill och vad som är viktigt. Precis som det 40:e levnadsåret ska vara. Ett avstamp inför resten av mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *